Όλοι αγαπούν τον κλασικό ιταλικό επιδόρπιο τιραμισού, αλλά είναι ακόμη καλύτερο σε μια μικρή μερίδα που μπορείτε να απολαύσετε μόνοι σας.
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
1 ώρα και 15 λεπτά
ΕΙΔΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
Επιδόρπιο, Σνακ
ΜΕΡΙΔΕΣ
1
Υλικά
- 1 μπουκάλι Fortimel Compact Protein (γεύση μόκα), 125 ml
- 15 ml καφέ εσπρέσσο
- ½ φλιτζάνι γιαούρτι
- 2 κουταλιές της σούπας μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 μπισκότα Σαβαγιάρ
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη
Μέθοδος Παρασκευής
- Ανακατέψτε τo Fortimel Compact Protein (γεύση Μόκα) μαζί με τον καφέ.
- Ανακατέψτε το γιαούρτι με το μασκαρπόνε και μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα καφέ – μόκα. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο.
- Προσθέστε 1 ½ από τα μπισκότα Σαβαγιάρ σε ένα ποτήρι σερβιρίσματος (σπάστε το σε μεγάλα κομμάτια για να καλύψετε τη βάση).
- Περιχύστε τα 2/3 από το μείγμα του καφέ – μόκα.
- Αφήστε τα μπισκότα να μουλιάσουν για 3-4 λεπτά.
- Προσθέστε τα 2/3 του μείγματος γιαουρτιού – μασκαρπόνε πάνω από τη στρώση του μπισκότου.
- Μουλιάστε το υπόλοιπο μπισκότο (σπάστε σε μεγάλα κομμάτια) στο υπόλοιπο μείγμα μόκας για 2-3 λεπτά.
- Περιχύστε το υπόλοιπο μείγμα καφέ μόκας, περιχύστε με το υπόλοιπο γιαούρτι και πασπαλίστε με σκόνη κακάο.
- Τοποθετήστε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα. Απολαύστε το παγωμένο!