Μαγειρεμένο στο φούρνο μικροκυμάτων, αυτό το σοκολατένιο επιδόρπιο είναι όχι μόνο πολύ γρήγορο στην παρασκευή του, αλλά είναι και το τέλειο γλυκό όταν έχετε διάθεση για σοκολατένιο κέικ.
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
5 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
3 λεπτά
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
8 λεπτά
ΕΙΔΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
Επιδόρπιο, Σνακ
ΜΕΡΙΔΕΣ
2
Υλικά
- 1 αυγό
- 1 μπουκάλι Fortimel Protein 1.5 kcal (γεύση σοκολάτα), 200 ml
- 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
- 4 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
- ½ φλιτζάνι ρόφημα αμυγδάλου
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Μία πρέζα κανέλα
Μέθοδος Παρασκευής
- Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε το αυγό με το Fortimel Extra και το σιρόπι σφενδάμου.
- Προσθέστε τη σκόνη κακάο, το ρόφημα αμυγδάλου, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε το μείγμα σε 2 κούπες αφού πρώτα τις λαδώσετε καλά για να μην κολλήσει.
- Τοποθετήστε τα στο φούρνο μικροκιμάτων για 90-120 δευτερόλεπτα ή μέχρι το κέικ να φουσκώσει και να ψηθεί. Το κέικ θα είναι υγρό.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς και απολαύστε το.
Συμβουλή για έξτρα απόλαυση
Σερβίρετε με τρίμματα μαύρης σοκολάτας για σούπερ σοκολατένια γεύση.